Prekolesarimo popoldne

V četrtek, 23. marca so se popoldan zbrali ljubitelji kolesarstva pred našo šolo. Petošolci sodelujejo v programu Varno na kolesu družbe Butan plin d.d. in so v okviru programa poskrbeli za medgeneracijsko kolesarstvo. Na dogodek so povabili starše in sorojence ter predstavnici Zdravstvenega doma Trebnje in policistko Policijske postaje Trebnje. 

Kolesarji so bili razdeljeni v dve skupini. Prva skupina je sedla na kolesa in se odpeljala po kolesarski trasi proti parkirišču na Poljanah, nato pa po hitri cesti do krožišča za vas Grm, proti Dolenjim Ponikvam in nazaj do šole. Medtem je druga skupina udeležencev sodelovala v treh različnih delavnicah. Policistka je predstavila, kako zelo je pomembna varnost pri kolesarjenju, upoštevanje prometnih pravil ter uporaba kolesarske čelade. Medicinski sestri sta prikazali nudenje prve pomoči ob poškodbah, ki nastanejo pri padcu s kolesa, učitelji pa so postavili spretnostni poligon, v katerem so se lahko preizkusili vsi udeleženci. Skupini sta se po opravljenih dejavnostih zamenjali.

Petošolci so v znak motivacije prejeli nagrade, ki jim jih je podarilo podjetje JB Center, poslovna enota Trebnje, ostali sodelujoči učenci šole pa so naslednji dan sodelovali v kolesarski tomboli in prav tako prejeli uporabne nagrade.

Za varnost na poti in v križiščih so poskrbeli gasilci dveh okoliških društev, PGD Lukovek in PGD Ponikve. 

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za pomoč ter sodelovanje pri izvedbi dogodka, kolesarjem pa želimo še mnogo varno prevoženih kilometrov.

N. Marn

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost